Belysning
Belysning

Belysning

För en ljusare framtid

Rätt belysning på jobbet och hemmet påverkar oss mer än man kan tro. APPTEK är en komplett elfirma inom elinstallationer. Vi erbjuder helhetslösningar inom belysning för bostäder, kontor och industri. Tillsammans med våra kunder hittar vi den optimala lösningen som både är funktionell, estetisk och säker. Allt för att du ska må bra!

Idag använder vi inte bara belysning för att se utan också för att skapa visuella effekter såväl inomhus som utomhus. LED-tekniken utvecklas konstant och har också bidraget till mer hälsosamma och trivsamma ljusmiljöer i våra hem och på våra arbetsplatser.

Placering av ljuskällorna och upplevelsen av ljus är viktigt för vårt välmående. Och är faktiskt också en arbetsmiljöfråga. Spotar i taket exempelvis, reflekterar mer ljus, medan lampor över ett bord är viktigt för att få bra ljus.

Genom att skapa en bra och genomtänkt belysning kan vi bidra till ökad livskvalitet både hemma och i arbetslivet. Vi på APPTEK skapar helhetslösningar inom belysning, med ditt välmående och en hållbar utveckling i fokus.

Det här kan vi hjälpa dig med

Smarta hem

Styrning i bostäder, så kallade ”Smarta hem”, har framtiden för sig. Exempel på styrning i bostäder är en närvarosensor i källaren, en ”borta-knapp” vid ytterdörren som exempelvis kan se till att all belysning släcks, att värmen sänks fyra grader och att spisen och strykjärnet säkert stängts av när du åker bort.

Det kan också vara en ”arbetsdag-knapp” som ser till värmen dras ner två grader när alla är borta på dagen. Möjligheterna är många när det gäller styrning i ditt hem av el, värme och ventilation.

Med Smarta hem-lösningar kan du öka din bekvämlighet, säkerhet och samtidigt minska din elförbrukning. Vi hjälper dig att göra ditt hem lite smartare. Hör av dig till oss, så berättar vi mer.

Läs mer om Smarta hem här.

Belysning kök

Står du inför en renovering av köket? Lägg då gärna lite extra omsorg på belysningen. Köksbelysningen behöver vara flexibel och anpassad både för vardag och fest.

Du behöver dels arbetsbelysning, som under köksskåp och hyllor, eller belysning över en köksö för att få så bra ljus som möjligt när du lagar mat. Här spelar också takbelysningen roll, så att den faller rätt på luckorna och reflekterar ljuset på arbetsytan – och att du inte skuggar ljuset. Spotlights är ofta bra, dessa kan med fördel också användas under skåp och hyllor.

Du behöver också stämningsbelysning, som över matbordet och i fönstren. Se till att lamporna sitter i rätt höjd så de inte bländar. Samtidigt ska de helst lysa upp så stor del av matbordet som möjligt.

Belysning badrum

Badrummet är en plats för såväl hygien som sminkning och vila. Det finns några saker att ta hänsyn till när du ska välja belysning för badrummet. Eftersom det finns både väggar och tak reflekterar ljuset är valet av lampor viktigt, så att ljuset inte bländar.

Till badrummet behöver du en bra allmänbelysning. Oftast fungerar spotlights bra, men en plafond fungerar också utmärkt, gärna dimbar. Du behöver också en bra belysning vid spegeln eller över/bredvid badrumsskåpet. För att få mysigare känsla kan du också installera vägglampor.

Tänk på att välja säker och godkänd badrumsbelysning. Och att du måste ha en behörig elektriker för att installera den. Hör av dig till oss, så kan vi guida dig bland alla val du behöver göra – och hjälpa dig med el-installationen.

Belysning utomhus och i trädgården

Inget är väl så välkomnande som en lampa vid ytterdörren, garaget och uppfarten, när du kommer hem i mörkret. Eller varför inte en rörelsedetektor, som känns tryggt när den mörka årstiden kommer.

Men utebelysning är så mycket mer än så. Du kan exempelvis skapa effektfull belysning av din fasad med hjälp av utomhusspotlights eller sätta väggarmatur på själva fasaden. Något som också är stämningsfullt är belysta träd och buskar.

Att sitta ute om sommarkvällarna och äta en god middag med vännerna blir särskilt mysigt med en fin utebelysning. Har du ett tak på din altan kan spotlights och väggbelysning ge ett stämningsfullt ljus. Du kan också integrera markspotlighs i  altandäcket eller i gruset.