Investera i solceller
Investera i solceller

Investera i solceller

För en hållbar framtid

Solenergi är en ren, grön energikälla och ett klokt sätt att minska ditt koldioxid-avtryck. Inga föroreningar, inga växthusgaser, bara ren skär energi. Med solceller kan du bli självförsörjande på energi. Du slipper oförutsägbara höjningar av elpriser. Och du kan dessutom lagra den energi som du själv producerar. Det är helt ett enkelt sätt att bidra till en hållbar framtid.

APPTEK kan erbjuda såväl småhusägare som kommunala och privata fastighets-ägare en smart solcellslösning. En lösning som klarar vårt nordiska klimat – och som kan producera energi i över 30 år. Vi finns med hela vägen från planering till installation av solpaneler och driftsättande.

Låt oss berätta lite mer om hur det fungerar med solceller.

Solceller – en lönsam investering

Solceller är inte bara bra för vårt klimat, det är också lönsamt för din plånbok – från dag ett. Faktum är att det ger en bättre avkastning än ett sparkonto. Ju längre du har ditt solenergisystem, desto mer pengar kommer du att spara. En solcellsanläggning är avbetalad efter cirka 8–10 år, därefter gör du ren vinst. Lägg därtill den insats du gör för miljön.

Lägre energikostnader & ökat värde på ditt hus

Med solceller får du inte bara lägre energikostnader, du kan också sälja det överskott du får, till ett bra pris. Och eftersom du med solceller skapar ett energisnålt hus ökar också värdet på din fastighet. Vilket naturligtvis är intressant vid en eventuell framtida försäljning.   

Hållbart energisystem

Solens energi är ständigt förnybar. Med solceller på ditt tak bidrar du till att öka andelen förnybar energi i samhället. Det är ett viktigt steg i vår strävan efter ett mer hållbart samhälle. Att det dessutom har en minimal påverkan på naturen, djuren och oss människor gör det hela än bättre. Så varför vänta?

Läs mer om solceller här

Underhållsfritt

En helt annan fördel med solceller är att det i princip är underhållsfritt. Naturen sköter själv rengöringen, och regnet sköljer vanligtvis bort smuts och pollen. Men du behöver naturligtvis kontrollera din solcellsanläggning med jämna mellanrum så att den förblir säker och producerar som den ska. Vi på APPTEK hjälper dig gärna med övervakning av din solcellsanläggning, så den fungerar och producerar som den ska. Kontakta oss gärna direkt.

Bidrag för solceller med rotavdrag

Du kan i nuläget få skattereduktion, så kallad Grön Teknik, på upp till 20 procent av arbets- och materialkostnaden, om du låter installera en solcellsanläggning på ditt hus. APPTEK administrerar ansökan om denna skattereduktion direkt på fakturan.

För aktuell information om bidrag se här

Sol och Energi – vår samarbetspartner för solceller

Att investera i en solcellsanläggning är för många ett stort steg. Det är viktigt att hitta rätt partner för att säkerställa en trygg och säker installation. APPTEK samarbetar med Sol och Energi som levererar nyckelfärdiga solenergilösningar för villor, lantbruk, BRF:er och företag.

Läs mer om Sol och Energi här.

Solcellsanläggning i fem enkla steg

 1. Räkna
  Vi kommer till dig, mäter ditt tak och gör en beräkning
 2. Rita
  Vi skissar på ett förslag som utgår från dina förutsättningar
 3. Förslag
  Vi presenterar en optimal lösning för ditt tak, tillsammans med en offert
 4. Beställa
  Vi beställer efter solceller och material 
 5. Installera
  Vi installerar och driftsätter din solcellsanläggning

Pris för bästa solcellsanläggning

APPTEK var tidigt ute på marknaden och började installera solceller redan 2014. Under årens lopp har vi installerat anläggningar på såväl lantbruk, villor och till företag.

Den största solcellsanläggningen vi byggt är Ramsvik Stugby & Camping.

Projektet ställde stora krav på säkerhet, projektering, montering och installation. Därför hade vi ett nära samarbete med räddningstjänsten.

Arbetet innebar installation av 216 kWp på 86 stycken olika takytor, totalt 1 200 kvm. Det är faktiskt ett inofficiellt världsrekord i antalet ihopkopplade takytor i en solcellsanläggning.

Anläggningen, som producerar ca 230 000 kWh/per år, är svensk besöksnärings största solcellsanläggning. Så vann också Ramsvik Stugby & Camping Årets solcellsanläggning 2020. Priset tilldelades av branschföreningen Svensk Solenergi.

Det är inte utan att vi är stolta över detta. Det är ett kvitto på att det arbete vi lägger ner på solcellsanläggningarna vi bygger genomsyras av säkerhet och kvalitet. Smarta, trygga och säkra installationer i den här branschen är som vi alltid brukar säga A och O.

Ramsvik Stugby & Camping, som ligger vid Hunnebostrand, har även utnämnts av New York Times till en av de 52 platser man borde besöka år 2020 (innan coronan kom…). Kanske inte bara är vår förtjänst, det ligger också oerhört vackert…

Visste du att:

 • Den mängd solenergi som når jordens yta på ett år är 7 500 gånger större än världens sammanlagda energibehov. Det är också mer energi än vad som finns i planetens kol, olja, gas och kärnbränsle tillsammans.
 • På 3 timmar tar jorden emot mer energi från solen än vad hela världen förbrukar på ett helt år.